X

ŠPORTNI MC OTON

Mladinski center Oton deluje pod okriljem Zavoda Novo mesto. V letu 2021 smo se povezali s skupino zamejskih Slovencev iz Celovca. Tako smo v nedeljo 30. 1. 2022 organizirali športno druženje mladih zamejskih Slovencev iz Celovca in Beljaka z mladimi iz Novega mesta. Prišla je skupina 23 mladih kolesarjev (od 10 do 18 let) in 17 spremljevalcev (staršev, prijateljev,). Iz novega mesta pa je bilo 7 kolesarjev in 2 trenerja.

Zbrali smo se ob 9.00 na Olimpijskem centru Novo mesto, kjer smo se spoznali, malo pogovorili. Potem smo za otroke in mlade pripravili kolesa. Ob 10.00 so mladi pričeli kolesariti. Vmes smo organizirali pavze za pijačo in prigrizke, kjer so imeli čas za druženje in pogovarjanje. Ob 12.00 smo odšli na kosilo do 13.00. Kolesarjenje smo nadaljevali od 13.00 do 15.00. 

Obe skupini mladih sta bili navdušeni nad kolesarjenjem in druženjem. Povezali smo nekatera nova prijateljstva, katara se v današnjih dneh ohranjajo vsaj preko socialnih omrežij. Dogovorili smo se za novo druženje v mesecu februarju ali marcu. Med nami pa tudi potekajo pogovori o možnosti druženja v Celovcu.

 

Nazaj na seznam