X

Tabor na OFF

V petek popoldne smo se skupaj odpravili z MC Otonom proti Kampu Menina. Pot je bila kratka, vendar ravno dovolj dolga da smo si odpočili za prihodnje aktivnosti. Ob prihodu smo se soočili z izzivom – saj smo oddali naše telefone, in tako smo ostali brez stika z celim svetom, razen sami s seboj. Najprej smo se preoblekli v kopalke in se odpravili na jezero, kjer so nas čakali supi. Po odigranih vodnih igrah smo se odločili, da se spopademo z lakoto in se odpravili na večerjo. Privoščili smo si pice, da smo si nabrali energijo. V večernih urah smo si čas krajšali z druženjem ob ognju ter spoznavanjem. Po napornem dnevu smo kar hitro odšli v sobe na počitek.
Naslednji dan smo dan začeli s pripravo zajtrka na terasi, kar je bil kar pravi užitek ob vsem svežem zraku. Pravo navdušenje se je pojavilo, ko smo videli koliko psičkov je bilo v kampu, seveda na voljo za božanje. Po zajtrku smo se odpravili na ekstremen šport; Rafting. Nejc nas je seveda zelo dobro ogrel, da smo bili pripravljeni na izzive na vodi. V raft smo se usedli polni adrenalina in od tam naprej se ga je samo še nabiralo. Po vsem premetavanjem po vodi smo dobili tudi priložnost skočiti z mosta v vodo, ki je bila presenetljivo mrzla. Moram povedati, da je bila vožnja polna krikov navdušenja ter smeha. Po tako naporni dejavnosti smo bili zelo lačni zato smo se odpravili na kosilo. Po kosilu smo se lotili še ene ekstremne dejavnosti. Obiskali smo adrenalinski park v kampu, kjer je bilo na voljo izbrati tri različne poti. Vsi skupaj smo se najprej odpravili na najlažjo, ki je bila tudi nižja od ostalih dveh. Nato smo se skupaj odpravili še na ostali dve, kjer je bilo več ovir, različnih težavnosti. Po končani aktivnosti smo bili vsi utrujeni ter ponovno lačni. Skupaj smo si pripravili večerjo na žaru. Ob pripravi smo se družili ter igrali razne igre, ki so testirale naše vodilne zmogljivosti ter zaupanje in koncentracijo. Po tem, ko smo pospravili, smo se spravili v sobe na počitek.
Naslednji dan smo bili zbujeni z glasno budnico, ponovno smo si postregli zajtrk v naravi, ter se pripravili na zadnjo aktivnost. Razdelili smo se v dve skupini po štiri in se odpravili proti zadnji dogodivščini. Polovica jih je odšlo v escape room, preostali pa smo uživali v mini golfu. Prva skupina je porabila nekoliko več časa, kot naša zmagovalna skupina. Za tem smo skupaj pripravili kosilo na žaru in še zadnjič uživali v svežem zraku, napetost je naraščala saj so se odštevale minute pred ponovnim združenjem z našimi telefoni. Nato smo čim hitreje pospravili prostore, da bi hitreje prejeli telefone ter se počasi odpravili na vožnjo proti Novem mestu.
Kamp brez telefonov je bil resnično edinstvena izkušnja. Brez motenj in prekinitvenih telefonskih klicev smo se osredotočili na interakcijo s sočlovekom, naravo in lastno ustvarjalnostjo. Čas, preživet v kampu, nam je omogočil sprostitev, povezovanje z drugimi in odkrivanje novih strani sebe. Zapustili smo ga z občutkom izpolnjenosti in pripravljenosti na nove izzive.

Maša Šeler, Julija Gorenc
Nazaj na seznam