X

Nepozabne počitniške aktivnosti v Mladinskem centru Oton

Med 26. in 30. junijem je Mladinski center Oton zaživel v ritmu smeha in raznolikih aktivnosti, saj
smo skupaj z otroki preživeli nepozabne počitniške dni. V ponedeljek smo se prvič zbrali in se spoznavali med družabnimi igrami. Nato smo skupaj pripravili okusen zajtrk, ki je postal naša
vsakodnevna tradicija. Tako smo vsak dan začeli z igrami ter si pripovedovali zanimive zgodbe ob zajtrku.

Po zajtrku nas je čakal pester izbor zanimivih dejavnosti. Otroci so se veliko gibali ter razmišljali.
Obiskali smo Konjeniški center Novo mesto, kjer smo spoznali skrb za konje ter jih imeli priložnost jahati. Poligon z rolerji je bil zagotovo vrhunec smeha in dobre volje, ki nas je preplavil in pustil neravnodušne cel dan. Odpravili smo se tudi na supanje po reki Krki, nekateri pa so se preizkusili tudi v vožnji s čolnom, medtem ko so pravi junaki uživali v vodi.

Otroci so tudi blesteli na delavnici z Anjo, kjer so iz “odpadnih” materialov ustvarjali uporabne izdelke ter se pri tem naučili o recikliranju in pomenu ponovne uporabe. V Mladinskem centru Oton smo posebej za njih pripravili tudi poligon, ki je sprožil val smeha in tekmovalnosti med vsemi.

Seveda smo bili po vseh aktivnostih precej utrujeni in lačni, zato smo v centru poskrbeli za okusna kosila vsak dan, da smo nabrali moči za še več igre. Vendar pa naši dnevi niso bili le polni gibanja in skakanja, temveč smo si vzeli tudi trenutek za sprostitev. Pripravili smo kino kar pri nas in si ogledali film “Poletje v školjki”.

Zadnji dan je bil vrhunec adrenalina, saj smo se odpravili v adrenalinski park. Menim, da bi takšne
poletne aktivnosti morale obstajati povsod, saj spodbujajo otrokovo aktivnost in jim omogočajo
sklepanje novih prijateljstev. Nepozabno poletje v Mladinskem centru Oton bo za vedno ostalo v
naših srcih.

Maša Šeler
Nazaj na seznam